Sandal Ağacı Esansiyel Yağı

/ 26 Eylül 2019 / 412 views / yorumsuz
Sandal Ağacı Esansiyel Yağı




Sandal Ağacı Esansiyel Yağı

Sandal Ağacı Esansiyel Yağı Nedir? Beden ve Zihinsel Faydaları

Yaşantımızda daha çok dinginlik ve zihinsel odaklanma mı istiyorsunuz? Günlük yaşantımızda sürekli olarak stres yaşıyoruz ve bunalıyoruz. Bazen bu stres anksiyete bozukluğu hastalığına kadar gidebiliyor. Biraz huzur ve sakinlik sağlığımıza gerçekten destek olacaktır.

Farklı esansiyel yağların alternatif doğal tedavi özelliklerini biliyor olabilirsiniz. Her esansiyel yağın kendine özgü faydaları vardır. Aromaterapi ‘de esansiyel yağların cilde topikal ve solunum yoluyla olarak uygulanmasıdır. Anksiyete, depresyon ve sakinleşme için uçucu esansiyel yağlar kullanılır. Bazı kokuların beyinde sakinlik ve huzur veren duyguları tetiklemeye etki edebileceğine inanılıyor.



Sandal Ağacı Esansiyel Yağı, aromatik özelliği ve terapötik faydaları sebebiyle kullananların daha çok sakinlik ve zihinsel odaklanma kazanmalarına destek olur. Bu aromatik yağın muhteşem kokusu yanında, sandal ağacının genel olarak vücut ve beyin sağlığı üzerinde etkili birçok faydalı özelliği bilinmektedir.

Sandal ağacı yağı tek başına birçok faydaya sahip olduğu kadar, çeşitli taşıyıcı yağlarla birlikte harmanlanarak kullanımı da oldukça fayda sağlar.

Sandal Ağacı Esansiyel Yağı Nedir?

Sandal Ağacı Uçucu Yağı, odunumsu ve hoş kokusuyla bilinir. Parfüm, kozmetik, tütsü ve tıraş ürünleri için baz olarak kullanılır. Diğer esansiyel yağlarla kolayca karışır. Doğu kültüründe Sandal ağacı kutsal olarak kabul edilir. Bu ağaç doğumlar ve düğünler gibi çeşitli dini törenlerde kullanılır.



Sandal ağacı esansiyel yağı piyasada bulunan en yüksek fiyatlı esansiyel yağlardan biridir. En kaliteli sandal ağacı Santalum adındaki Hint çeşididir. Farklı bölgelerde de sandal ağacı üretilir, fakat Hint çeşidiyle aynı kalitede ve saflıkta değildir. Bu doğal yağdan en iyi şekilde faydalanmak için, sandal ağacı köklerinin toplanmadan en az 40-80 yıl büyümesi gerekir.

Daha eski ve olgun sandal ağacı, çoğunlukla daha etkili kokuya sahip aromatik uçucu bir yağ üretir. Damıtma yoluyla veya ekstraksiyon kullanılması ile yağ köklerden alınır. Buharla damıtma şekli, aromatik yağları harika yapan birçok bileşiği yok eden sıcakta yapılır. Ekstraksiyon CO2 ile elde edilmiş yağ bulmaya çalışın.

Sandal Ağacı Aromatik Esansiyel Yağı 2 ana aktif bileşen bulundurur. Bunlar alfa ve beta santalol bileşenleridir. Bu bileşenler güçlü hoş bir koku üretir. Alfa-santalol bileşenlerinin özellikle sağlık faydaları nedeniyle tercih edilir. Bu yararlar; kan şekeri kontrolü, iltihap sorunlarına iyi gelmesi ve cilt kanseri gibi hastalıklara yardımcı olur.



Sandal Ağacı Yağının Faydaları

Zihinsel Odaklanma
Aromaterapi ‘de veya bir esans olarak kullanıldığında zihinsel odaklanmayı arttırır. Bu yüzden çoğunlukla Aromatik masaj, meditasyon ve manevi seanslarda kullanılır. Sandal ağacı 2 ana bileşiği olan Alfa-santalol ‘ün yüksek dikkat ve ruh hali için oldukça etkili olduğunu gösterdi.

Sakinleşme ve zihinsel odaklanmayı artırmak için bir kaç damla sandal ağacı yağını temiz bir beze damlatın ve sessiz bir yerde soluyun. Sakinleştiğinizi hissedeceksiniz. Sandal ağacı yağının zihinsel rahatlama için kullanmanın en güzel yolu, gün boyunca sizi taşıyan ayak bileklerine 2-3 damla yağ ile yaklaşık 4 dakika kadar masaj yapın.

Depresyon Stres Azaltıcı Sakinleştirici
Papatya ve Lavanta yağları ile beraber kullanımı, Sandal ağacı yağının çoğunlukla anksiyete, stres ve depresyon için aromaterapi ‘de kullanılan temel yağ karışımlarıdır. Alternatif tedavilerle ilgili bir çalışmada, palyatif tedavisi olan hastaların, sandal ağacı yağı almayan hastalara nispeten, sandal ağacı esansiyel yağı ile aromaterapi uygulatan hastalara göre daha iyi ve daha az stresli oldukları görüldü.




Doğal Afrodizyak
Geleneksel olarak Sandal ağacı uçucu yağı doğal afrodizyak olarak kullanırlar. Sandal ağacı yağındaki doğal bir madde cinsel isteği ve libidoyu artırmaya yardımcı olur. Erkeklerde iktidarsızlığa karşı faydalıdır. Afrodizyak olarak kullanmak için masaj ya da topikal olarak kullanabilirsiniz. Bunun için losyon içine bir kaç damla ekleyebilirsiniz.

Cilde Olumlu Etkileri
Sandal Ağacı Esansiyel Yağı iyi bir kırışıklık gidericidir. Yüzünüzde ve ince deri üzerinde küçük kasılma ve sıkılaştırma yapabilir. Yüz toniği olarak kullanılabilir. Cilt üzerindeki akne, sivilceler ve kırışıklık olan bölgelerde sıkılaştırma ve temizleme yapabilir.

Sandal ağacı aromatik yağının cilt bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılır. Harika bir cilt bakım yağıdır.  Kuru ve döküntüler olan ciltlerde alternatif tedavi amacıyla kullanılır. Kendi karışımınız için örnek olarak; 4-5 damla yağı gül esansiyel yağı ve vanilya aromatik yağı ile harmanlayın. Hoş kokulu bir cilt losyonuna ekleyerek kullanabilirsiniz.




Terapötik özellikli Sandal Ağacı Yağı, çeşitli araştırmalarda sivilce, akne, sedef hastalığı, egzama ve siğilleri doğal yolla iyileştirme özelliği olduğu bulunmuştur. Ayrıca yaşlanma karşıtı olarak yüzünüze kullanabileceğiniz muhteşem bir yağdır. Organik bakım ürünlerinde sıkılaştırıcı bir etki isterseniz içine birkaç damla sandal ağacı esansiyel yağı karıştırın. Sivilce ve akne ile savaş için birçok kişi sandal ağacı yağı kullanıyor.

Anti-viral ve Antiseptik Olarak Sandal Ağacı Yağı
Sandal ağacı yağı harika bir antiviral ‘dır. Yaygın olan virüslerin artmasını engellemekte faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Antiseptik küçük yaralar, akne, siğil ya da iltihap gibi hafif cilt sorunlarının azaltılmasını destekler. Cilde uygulamadan önce mutlaka küçük bir alanda cilt testti yapın ve alerjiniz olmadığından emin olun.

Boğaz ağrısı için, bir bardak su içine birkaç damla sandal ağacı yağı ekleyerek gargara yapabilirsiniz.

Anti İnflamatuvar Özelliği
Sandal ağacı yağı böcek ısırıkları, tahrişler ya da bazı cilt sorunlarında küçük iltihaptan kurtulmayı sağlayan anti-inflamatuvar özelliği vardır.



Soğuk Algınlığı ve Öksürük için
Sandal ağacı yağı, öksürük ve soğuk algınlığında doğal tedavi için destek olabilen harika bir esansiyel yağdır. Temiz bir beze birkaç damla damlatın. Nefes alın. Öksürüğü ve öksürük süresini azaltmaya yardımcı olduğunu göreceksiniz.

Kanser Hastalığına Etkisi
Bazı bilimsel araştırmalar Sandal ağacı yağı içeren topikal uygulamalarda cilt kanserinde kemopreventif etkiler göstermektedir. Ayrıca alfa-santalolün konsantrasyona bağlı olarak tümör insidansını düşürdüğünü göstermektedir.

Sandal Ağacı Esansiyel Yağı Yan Etkileri

Sandal ağacı yağının araştırmalarda veya kullanım tecrübelerinde bilinen ciddi bir yan etkisi bilinmemektedir. Alerjisi olan kişilerde topikal kullanımından dolayı küçük cilt tahrişleri olabilir. Tüm esansiyel yağlarda olduğu gibi uygulamadan önce mutlaka cilt üzerinde küçük bir test yapın. Farklı bir taşıyıcı yağ ile seyreltmeyi unutmayın. Jojoba, badem ya da üzüm çekirdeği yağı gibi yağlarla karıştırabilirsiniz.

Böbrek hastalığı olanlar, alerjisi olanlar, bebek ve çocuklar, ilaç kullananlar, hamile ve emziren anneler sandal ağacı yağı kullanmamalıdır.

Yasal Uyarı:
Sitemizde yer alan yazılar ve resimler sağlıklı kişiler için bilgilendirme yazılarıdır. Kesinlikle teşhis – tedavi amacı ve niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu ya da alerjisi olan ve ilaç kullanan kişilerin sağlık problemi oluştuğu durumlarda mutlaka doktoruna danışması gerekmektedir.