Patchouli Silhat Yağı

/ 21 Eylül 2019 / 434 views / yorumsuz
Patchouli Silhat Yağı




Patchouli Silhat Yağı

Patchouli Silhat Yağı, Aromaterapide yaygın olarak tercih edilen Patchouli bitkisinin ( Pogostemon Cablin, Pogostemon Heyneanus, Pogostemon Hortensis ) yapraklarından elde edilen uçucu esansiyel yağ çeşididir. Paçuli Silhat Yağı üretimi için, bitkinin yaprakları kurutulur ve kuruyan yapraklardan buhar yoluyla ekstrakte damıtma işlemi yapılarak bitkinin özü elde edilir.

Patchouli Yağı nane, lavanta, adaçayı gibi aromatik bitki türlerindendir. Patchouli Silhat Yağı, Havai, Çin, Malezya, Brezilya ve Asya ‘daki tropik bölgelerde yetiştirilen çok yıllık bir bitkidir. Paçuli yağı, faydaları ve nasıl kullanılacağı hakkında bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Patchouli Silhat Yağı Kullanım Alanları

Patchouli Esansiyel Yağı aromaterapi, deterjanlarda, parfümeride, kozmetik ürünlerde ve doğal tıbbı alanlar gibi çeşitli kullanım yöntemleri vardır. Aromaterapide bu uçucu yağın solunması ya da masaj yoluyla deride emilmesi, anksiyete ve duyguların iyileştirilmesinde beynin limbik bölgesine olumlu mesaj gönderdiği ve sinir sistemine destek olduğu düşünülmektedir.



Ayrıca Aromaterapistler, bu aromatik yağın kalp ritmene, strese, baş ağrısına, depresyona, kan basıncına, solunum yolu ve bağışıklık sistemi gibi vücuttaki biyolojik faktörlere etki edebildiğini bildirmektedir. Sakinleştirici ve dengeleyici olarak terapötik kullanımı ideal sağlık faydaları sağlar. Saç ve saç derisi rahatsızlıklarında, sivilce, akne ve egzama gibi cilt sorunlarında destekleyici alternatif ürün olarak kullanılmaktadır.

Patchouli Silhat Yağı Yararları

Patchouli Silhat Yağı ‘nın yararlarına dair bilimsel olarak kanıtlanmış araştırmalar oldukça kısıtlıdır. Faydalarının çoğu kişisel ve bilimsel kanıtlara dayanmayan bilgilerdir. Sağlık faydaları hakkındaki bilgiler, yüzyıllardır kullanıma dayanır ve kişisel deneyimler en iyi kanıtlardır. Son zamanlarda bilim adamları patchouli yağının sağlık yararlarını ve kullanım alanlarındaki faydalarını aktif olarak araştırmaktadır.

Patchouli Silhat Yağı Özellikleri

  • Antienflamatuvar
  • Anksiyolitik
  • Antifungal
  • Antibakteriyel
  • Anti-depresan
  • Nöro-koruyucu
  • Analjezik
  • Anti-oksidan





Bazı araştırmalar patchouli silhat yağının Anti-enflamatuvar etkisi olduğunu göstermiştir. Vücudunuzdaki şişme ve iltihaplanmalar enflamatuvar tepkinin bir parçasıdır. Araştırmalar, patchouli silhat yağındaki bir bileşenin bağışıklık hücrelerini desteklediği, şişmeyi, enfeksiyonları ve iltihaplanmaları önlediği ve yatıştırdığını göstermiştir. Kesiklerin, morlukların, yaraların iyileşmesini kolaylaştırabilir ve iz bırakmasını önleyebilir. Ayrıca anti-enflamatuvar etkileri çeşitli araştırmalarda ağrıları azalttığı görülmüştür.

Kan dolaşımı artırarak yeni hücre oluşumunu destekler. Vücuttaki kanın oksijen seviyesini artırarak organların daha iyi oksijenlenmesini sağlar ve metabolizmayı hızlandırır. Cilt hücrelerinin de yenilenmesine katkı sağlar. Bu da cildin daha sağlıklı, canlı ve genç görünmesini sağlar. Ciltte erken sarkma, kırışıklık ve cilt döküntülerini önler.

Paçuli yağının böceklerden koruyucu özelliği eski çağlarda keşfedilmişti. Patchouli silhat yağı tatlı kokusuna rağmen böcekleri uzak tutar ve öldürücü etkilere sahiptir. Topikal olarak Fitoterapi uygulamalarda bazı esansiyel yağlar ile birleştirilip uygulanır. Oda spreyinde, buhar makinesinde, tütsü çubuklarında ve vücut losyonunda kullanılabilir.



Ayrıca çamaşır ve yatak örtülerini yıkadığınız suya karıştırıla bilirsiniz. Aromaterapide depresyona karşı sakinleştirici özelliği ile olumsuz ruh hallerine iyi gelir ve rahatlama hissi verir. Patchouli Silhat Uçucu Yağı, kötü ruh halini, odaklanmayı ve metabolizmayı hızlandırarak rahatlık ve huzur verir.

Silhat esansiyel yağı birçok cinsel rahatsızlıkları alternatif yollarla gidermek için faydalıdır. Kadın ve erkeklerin cinsel isteklerini yükselten östrojen, serotonin ve dopamin gibi cinsel hormonları uyararak libidoyu artırır, afrodizyak etkisi yapar. Patchouli yağının yüzyıllardır şehveti artıran Afrodizyak olduğuna inanılmıştır.

Patchouli Silhat Yağının Bazı Faydaları

  • Ağrı kesici özelliği vardır
  • İltihabı azaltır
  • Afrodizyak olarak kullanılır
  • Cilt sağlığı için
  • Sivilce ve Akne tedavisi
  • Mantar enfeksiyonlarına karşı
  • Cilt sıkılaştırıcı
  • Sindirim sistemi ve kabızlığa etkilidir
  • Bağışıklık sistemini destekler
  • Epileptik atakları azaltır
  • Böcek ilacı olarak kullanılır
  • Kan oksijen seviyesini ve dolaşımını artırır
  • Yara iyileştirme ve izleri kapatmada yardımcı
  • Uyku problemlerine etkili
  • Depresyona karşı
  • Ateş düşürücü özelliklidir




Patchouli Silhat Yağı Nasıl Kullanılır?

Patchouli Esansiyel Yağ, farklı taşıyıcı yağlar ile birleştirilerek kullanılabilir. Buna harmanlama yöntemi denir. Üzüm çekirdeği yağı, Jojoba yağı, Portakal Esansiyel Yağı, Sandal ağacı esansiyel yağı, Tatlı badem Yağı, Hindistan cevizi yağı, Lavanta esansiyel yağı, Avokado uçucu yağı, Bergamot esansiyel yağı ve Gül esansiyel yağı gibi aromatik yağlarla karıştırılarak kullanılır.

Topikal olarak derinin üzerinde kullanılarak aromaterapi için uygulanır. Cildinizde ve banyo suyuna karıştırarak kullanabilirsiniz. Cilt üzerinde topikal kullanım için, yukarıda örneklerini verdiğimiz farklı taşıyıcı yağlar ile seyreltilmelidir. Eğer bir alerjiniz varsa ya da olduğunu düşünüyorsanız mutlaka kullanmadan önce cildinizin küçük bir yerinde kullanarak yama testi yapın.

Patchouli Silhat Uçucu Yağı difüzör veya buharlaştırıcı ile hava karıştırılıp solunum yoluyla aromaterapide kullanılabilir. Uygulamadan önce odayı havalandırmada fayda vardır. Her yarım saatte ara vermelisiniz.




Uyarı
Seyreltmeden kullanım hassas ciltlerde tahrişe sebep olabilir. Kullanmadan önce mutlaka cilt yama testi yapın. Yağı farklı bir yağda seyrelterek cilt üzerine küçük bir miktar sürerek yapılır. Cilt üzerine kullandıktan sonra doğrudan güneş altında durulmamalıdır.

Kan sulandırıcı ya da herhangi bir ilaç kullanıyorsanız doktorunuza danışmadan kullanmayın. Kesinlikle gözlerde, burun içinde, kulak çevresinde ve cildin hassas yerlerinde yoğun olarak kullanılmamalıdır.




Yasal Uyarı:
Sitemizde yer alan yazılar ve resimler sağlıklı kişiler için bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle teşhis – tedavi amacı ve niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu ya da alerjisi olan ve ilaç kullanan kişilerin sağlık problemi oluştuğu durumlarda mutlaka doktoruna danışması gerekmektedir.