Kamelya Yağı Nedir? Organik Kamelya Yağı

/ 23 Şubat 2019 / 878 views / yorumsuz
Kamelya Yağı Nedir? Organik Kamelya Yağı

Kamelya Yağı Nedir. Organik Kamelya Yağı

Kamelya Yağı ne işe yarar? Tsubaki Yağı Faydaları. Kamelya Yağının Cilde Faydaları

Kamelya bitkisi, yapraklarını dökmeyen, güle benzeyen çiçek görünümü ile yaprakları parlak bir çalıdır. Kamelya Yağı, çay yapmak ve yağ elde etmek için yetiştirilen güzel çiçekli Camellia bitkilerinden elde edilir.


Kamelya bitkisinin çoğunlukla yaprakları çay üretmek için kullanılırken, tohumları yağ elde etmek için soğuk presleme veya çözücü ekstraksiyon işlemlerinden geçirilir. Soğuk preslemede yağın tüm özellikleri korunur. Kamelya Tohum Yağı “çay çekirdeği yağı” olarak da bilinmektedir.

Kamelya yağı çok yüksek oranda doymamış yağ içeren harika bir yağdır. Kamelya Yağı; çay tohumu yağı ya da kamelya tohumu yağı olarak bilinen yemeklik yağ çeşididir. Yağ ve çay yapımında kullanılan 3 türü vardır. Çin, Kore ve Tayvan’da çok uzun senelerdir yemeklik yağ olarak kullanılmış ve kullanılmaya devam edilmektedir.

Dünya üzerinde bir çok kamelya ağacı çeşidi bulunmaktadır. Fakat kamelya yağı ya da diğer adıyla kamelya tohumu yağı, üç çeşit kamelya ağacından elde edilen faydalı bir yağdır. Kamelya Yağı, Camellia sinensis ve Camellia oleifera türlerinin tohum ve bitkilerinden yapılır. Japon Çay Yağı ise Camellia Japonica ‘dan yapılır. Her iki yağ arasında önemli derecede farklı özellikler vardır.




Kamelya tohum yağı oldukça hafif bir yağdır. Cildinizde ve saçlarınızda kullanabileceğiniz çok faydalı ve sağlıklı bir yağdır. Kamelya tohum yağı uçucu bir yağ olduğu için cilde hızlı bir şekilde emilir ve yumuşak pürüzsüz bir etki oluşturur. Aromaterapi içinde güzel bir tercih olan bu yağ ayrıca tatlı ve hoş bir aromaya sahiptir. Alternatif tıpta kullanılırken, bağırsak, mide, karaciğer ve akciğerler olumlu sağlık etkileri görülmüştür.

 

3 Çeşit Kamelya Yağı Vardır

  1. Kamelya Sinensis Yağı – Çay Çekirdeği Yağı olarak bilinen bu yağ, siyah ve yeşil çay yapmakta kullanılır.
  2. Kamelya Japonica YağıTsubaki yağı olarak adlandırılan bu yağ Camellia tohumlarından elde edilir ve kozmetik alanında Japon kadınlarının güzellik sırrı olarak bilinir.
  3. Kamelya Oleifera Yağı – Uzak Doğuda yemeklik yağ olarak kullanılan sağlıklı bir yağdır.

 

Kamelya Yağının Faydaları

Kamelya yağının birçok faydası vardır. Kamelya yağı, yüksek oranda oleik asite sahiptir. Potasyum, triterpen, saponin, lnoleik asit, E vitamini, kalsiyum, alfa-linolenik asit ve stearik asitleri bulunur. Ayrıca kolesterole, kan basıncını dengelemeye, tırnaklara, saç sağlığına, yaralara iyi geldiği gibi bağışıklık sistemine, kuru ciltlere, kemik sağlığına faydalı ve besleyici bir etkiye sahiptir.



Doğal bir antioksidan olan kamelya bitkisi (Tsubaki Yağı); Omega 9, A, B ve E vitaminleriyle cildinizi yaşlanmaya karşı korur, akne oluşumlarına ve izlerine engel olur.

Linoleik asit, flavonoidler, polifenoller, Oleik asit ve doymamış yağ asitleri ile karaciğeri oksidatif hasara karşı korurken kilo alımınıda önlemeye yardımcı olur.

Kamelya Yağı doğal bir güneş koruması sağlayarak cildinizi UV ışınlarından ve güneş yanıklarından korur. Doğal güneş kreminize bir miktar eklemeniz yeterlidir.

Kamelya Tohumu Yağı saçınızı yumuşatarak parlatır, kepeklenmeyi ve kırılmaları önler, kaşıntıyı giderir, saç derisinin nemini koruyarak kurumasını önler.

Soğuk algınlığı, grip, solunum yolu enfeksiyonları, kanser riskleri ile yüksek tansiyon, osteoporoz, egzema, sedef hastalığına faydalıdır ve alerjilerin baskılanmasına yardımcı olur. Lipid düşürücü etkileri ile yüksek kolesterolü düşürür ve trigliseritleri azaltır.

Kamelya yağı cildinizi canlandıran nemlendirici olarak, çizgileri ve kırışıklıkları azaltmak amacıyla, saç bakımında, tırnak hasarlarında kullanılan eşsiz bir yağdır.




Yasal Uyarı:
Sitemizde yer alan yazılar ve resimler sağlıklı kişiler için bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle teşhis – tedavi amacı ve niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu ya da alerjisi olan ve ilaç kullanan kişilerin sağlık problemi oluştuğu durumlarda mutlaka doktoruna danışması gerekmektedir.